Wednesday, July 13, 2011

Wordless Wednesday : Monkey

This cage used to be the house of my dad's tokek, but dad released it few months ago and all of the sudden, this monkey come to our house.

30 comments:

Anif® said...

Eh? Opportunist monkey :D

mancai said...

aduhai sedihnya muka monkey tu... lapar kot...

en_me said...

very cutenyerr bahh.. eheh

Sobri Mansor said...

Cute nyer.....

lieyalatif said...

baik2 kene gigit......bisa wooo.....dulu arwah atuk pun ade bela.....mule2 ganas...lame2 jinak giler....sampai laa kiteorg lepaskan die sebab kesihan....die pun nak idup beranak pinak huhuhu....

Princess Zezebel Lair said...

Anif,
Ya..dia datang tiba-tiba kat rumah, hehehe sekali ddengan seekor burung berwarna kuning tapi burung tu dah mati keesokan harinya...

Princess Zezebel Lair said...

Mancai,
Dia tak suka diganggu..hihihih

Princess Zezebel Lair said...

en_me,
Itulah kan? hihihih

Princess Zezebel Lair said...

Comelkan Sobri, :D

Princess Zezebel Lair said...

Lieya,
Monyet ni lepas bebas sekkarang, dah tak dikurung dah, tapi dia masih tak nak lari, kadang-kadang dia masuk kandang dia sendiri..ayam adalah kawan baiknya...hihihih
Monyet ni suka buat gangguan seksual je, biasa masa saya hulur makanan, dia tak sambut makanan tu, tapi dia sambut tangan saya sambil pegang-pegang..hehehe

gadisBunga said...

new layout?

what happened to the tokek?

Princess Zezebel Lair said...

yup, new layout GB,:D. Tukar selera..hihih

The tokek? I don't know, dad lepaskan je sebab kasihan nampak tokek tu tambah kurus, hihih lagipun, kat rumah tu banyak sangat tokek lepas bebas pun, tak payah nak kurung-kurung...

beanizer_05 said...

cute puppy!

hey zee! you're pregy, right? hmmmm..radiation not good for the baby..maybe the doc wants you to be less lappy-hyper? ..hi 'lil zee!

Princess Zezebel Lair said...

Beanie,
Yeah, such a cute dog isn't it? hehehe. I radiation is not good for the baby, that's why I'm using PC now...no more lappy, hikhikhik..

Sumandak Kinabalu said...

Dulu masa budak-budak kami ada satu kandang monyet...seriously!! hehehe...
And all of sudden, they run away...we don't even know how they manage to escape...hahaha

akubiomed said...

It is your dad new pet?

Jai said...

Jai pun ada bela jugak kat kg.. Tapi ayah dah lepaskan.. Sayang woo.. BIla dah lepas, dia x nak pergi.. sedih tu...hu3

Uncle Lee said...

Hi Belle, wow! He just dropped by like that? Must be an orphan?
He looks sad....
You have a nice day, Belle.....
Lee.

Kamarul Azri™ said...

why monkey tu nampak sad je....

StellaClaire-Richard said...

Lapar ba kali, teda urang kasi mkn... Tu la dia pigi tmpt kamu tu..

Anonymous said...

Good day. Why did your father release the gecko?

Arvin U. de la Peña said...

you have a nice blog..came here because of gecko..

DuluLainSekarangLain said...

pssttt.. wordless bel, wordless ingat tu ehhh :D
waaaa, your dad release aje itu tokek? Talak jual ka? So kind la your macho dad.. he he..

zulkbo said...

salam..
dah mengandung tu kenalah
lebih kasihkan makhluk Allah
tidak kira manusia atau haiwan..
moga ibu dan anak sihat selalu..
:)

hafidz said...

uik? kenapa sorang-sorang kat hujung tuh :P

Zezebel Lair said...

Mandak,
LOL, kenapa pula boleh jadi macam tu? ni monkey kan langsung nda mau lari ni, sendiri2 masuk dalam kurungan lagi..

Zezebel Lair said...

Akubiomed,
I think so, heheh

Zezebel Lair said...

Jai,
Sama lah dengan monkey ni, dah di biar lepas tapi masih nak stay di rumah..

Zezebel Lair said...

Uncle Lee,
Yup, I think its an orphan too. Such a pity...

Zezebel Lair said...

Tak tahu lah KA... dia rindu dengan family dia kot..

Post a Comment

Please don't spam my comment with your blog link. TQ.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...